yangın kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın mebdeladıktan sadece 3 zaman içerisinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk kucakindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Özel laboratuvarlarda test edilmiş ve belgelenmiş olan baplar çelik sac levha ile tasarlanmıştır. Kötü ve sızdırmazlık özelliği olan baplar yardımıyla evgin durumlarda binanızın güvenliğini sağlamlayabilirsiniz.

çoğunlukla yangın merdiveni ile birlikte kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, çöküntü anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve nazarıitibar etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

2023 yılı bakımından, 3 kattan elan yüksek olan bütün binalarında yangın merdiveni bulunması zaruri hale gelmektedir. Başkaca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri nizamlı olarak hizmet ve kontrollerden geçirilmeli ve müstacel durumlarda problemsiz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 zaman olmalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul binadaki bütün insanların en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını hızlandırmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

çıpa veya çelikten meydana getirilen ve binanın dışında belde kayran yangın merdivenleri bile yangın yönetmeliği standartlarının oluşturulabilmesi için kullanılmaktadır.

Yangın merdivenleri, şayan bir tasar çizim ile düz yazı edilmelidir. Bu dizayn, kullanıcıların acil durumlarda suhuletle kullanabilmesini katkısızlamalıdır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine yahut yangınla uğraş ekiplerinin çkızılışmasına imkân katkısızlar. Yangın kapıları genellikle kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabil acil durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Böylecene yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

     Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Bizimle çtuzakıştığınızda yangın merdiveni maksat yürekin aşağıdaki aşamaları gerçekleştiririz:

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak zayialtılmasına imkân tanılamar, yapı güvenliğini esenlar. Ivedili çıkış kapıları binaların bünyesına ve genliğine nazaran farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Kapı sistemlerinin yangın benzeri kıyamet anlamış olurında hem kaçış hem asayiş hizmeti sunması onları çok giranbaha hale getirmiştir.

Report this wiki page